Kvůli koronaviru jsme se nesetkávali s rodinou, s přáteli a mnohdy ani s kolegy. Máme resty, pokud jde o oslavy svých narozenin. Mnozí odložili svatbu. Situace je lepší, rozvolňuje se, je čas proto vše dohnat. A u oslav nesmí chybět dobré víno.
Pořád platí, že na přípitky se hodí šampaňské
Sekty můžeme vybírat rozhodně kreativněji, než jen vsadit na tradiční „bohemku“. Nechte si poradit ve vinotéce V&D. Firma již 15 let dodává vína a destiláty a v současnosti provozuje přes 80 vinoték po republice i e-shop. U sektů vsadila na výjimečnou nabídku rakouského vinařství Szigeti a na moravské vinařství Dufek. Jde o „bublinky“ výjimečné svojí kvalitou. Zrají přímo v lahvích 12 až 36 měsíců. Budete překvapeni, jak může chutnat sekt.
Červené nebo bílé?
Kolik lidí, tolik chutí, a platí to i u vína. Jednoznačně by na party stole nemělo chybět bílé víno, ale ani červené víno. Firma VD vinotéky vám nabídne například nejlepší bílé víno Pálava. Jde o vína z mladé moravské odrůdy vyšlechtěné v 70. letech 20. století. Pěstuje se ve znojemské a mikulovské oblasti. Ve V&D vám poradí s výběrem. Obecně se tato vína podávají k silně kořeněným pokrmům, k ovčímu a kozímu sýru, k sladkým úpravám masa a k paštikám. Vína jsou často srovnávaná s Tramínem, avšak chuť je jemnější a méně kořenitá.
Červené víno se u nás pěstuje méně než bílé. Ve V&D vám však umí nabídnout ta nelepší moravská červená vína oceněná medailemi na různých světových i českých výstavách. Lze si je koupit i jako sudová vína.
Vsadit můžete i na francouzská vína
Patří k národní hrdosti preferovat vína z Čech a Moravy. Jsou vynikají. Kdo však chce party dodat punc originality, může vsadit na francouzská vína. Společnost VD vinotéky se specializuje především na kvalitní francouzské ryzlinky. Zajímavou volbou jsou například vína z vinařství Domainne Sipp Mack (Alsasko, Hunawihr). Jde totiž o vinařství, které hospodaří v bio režimu.
Podobné
Jak se mění svět deskových her a co to znamená pro hráče každého věku
Nebojte se předsudků, improvizace je klíčem k novým zážitkům
Jak se jídlo stalo nejen palivem, ale i uměním pro všechny smysly